سید مصطفی میرسلیم با انتقاد از اینکه دولت یازدهم درمقابل سند ٢٠٣٠ یونسکو سرتسلیم فرود آورده است ، در جمع دانشجویان دانشگاه اصفهان اظهار کرد: دولتمردان بسیاری از فرصت ها را سوزاند تا آمریکا به رویش لبخند بزند.
اهم سخنان وی در جمع دانشجویان دانشگاه اصفهان بدین شرح است:
در کشورهای پیشرفته ارزش سرمایه انسانی رتبه اول را دارد اما در کشور ما سرمایه انسانی رتبه سوم را دارد.
پیشرفت کشور میسر نخواهد شد مگر بدست اساتید و دانشجویان تحصیل کرده فداکار و پاکدست.
آقایان در دولت یازدهم در مقابل سند ۲۰۳۰ یونسکو سر تسلیم فرود آوردند. اگر ما کاری نکرده بودیم و مستاصل بودیم میگفتیم این سندی است که باید از آن استقبال کنیم اما از سال ۱۳۸۳ کارشناسان ما به تدوین سیاستهای آموزش عالی مبادرت کردند و چند سند مهم آماده شد
یکی از آنها سند تحول آموزش و پرورش، سند سیاست های کلی آموزش و پرورش و سند نقشه جامع علمی کشور است.
اگر ما این سندها را نداشتیم، میگفتیم برویم و از سند ۲۰۳۰ یونسکو استفاده کنیم. امروز متاسفانه سیاست ها و سندهایی که کارشناسان خودمان تنظیم و تدوین کردهاند اجرا نمیشود
مبنای تدوین سند یونسکو، عرفیگرایی، سکولاریسم و فراموش کردن معنویات است. چطور اسنادی که ما تدوین کرده و اعتقاداتمان و مبانی انقلاب و امام را در آن مطرح میکنیم راکد میماند؟ اما سندی که راهبردش عرفی گرایی و اصالت دادن به غیرمعنویات است برای اجرا ابلاغ میشود؟
متاسفانه در کشور ما به نیروی انسانی اهمیتی داده نمی شود
به من می گویند چرا هیات وزیران خود را معرفی نمیکنی؟ من نمیخواهم در تعیین ترکیب کابینهام رفیق بازی کنم. من با ارزش ترین افراد را جوانانی میدانم که میخواهم از میان آنها مدیرانم را انتخاب کنم
ستاد فرماندهی اقتصادی مقاومتی تاسیس شده اما متاسفانه کاری صورت نگرفته است. آقایان دولتمردان، در برخی جلسات عملکرد عادی خود را به اسم اقتصاد مقاومتی گزارش میدادند. من به آقایان گفتم شما طبق بندهای اقتصاد مقاومتی برای رشد اشتغال چه کاری انجام دادهاید؟
امروز تورم کاهش یافته است اما همچنان وجود دارد. معیشت مردم همچنان لنگ میزند. سیاست مهار تورم به قیمت کاهش سرمایه گذاری، کمبود اشتغال و سخت شدن معیشت مردم بود
امروز دولت فقط خودش را اداره می کند. یک سوم سفرهای رپیس جمهور ما در ایام انتخابات صورت گرفته است. این ها باعث افتخار ماست که راه آهن به همدان برسد اما ما می دانیم که این افتتاح انتخاباتی است. همه چیز را که نباید برای کسب رای ابزار قرار داد.
بدترین توهین به مردم این است که دولتمردانش با آنها روراست نباشند. برخی طرحها و پروژه ها را ماهها پیش رونمایی کردند؛ این مسخره کردن مردم است. دولتی که به مردم خود احترام نگذارد موفق نخواهد شد.
جمعه پیش معاون اول رئیسجمهور گفت ما افتخار میکنیم که فروش نفت را به ۲٫۵ میلیون بشکه نفت رساندیم. آیا فرمانده اقتصاد مقاومتی باید خلاف سیاست های کلی عمل کند؟ آیا ما باید با نفت اینطور رفتار می کردیم؟ خام فروشی خلاف سیاستها است. فقط ۵ درصد نفت ما خوراک پتروشیمی است. این اصول اقتصاد مقاومتی نیست.
دولتمردان بسیاری از فرصتها را سوزاندید تا آمریکا به روی شما بخندد
من اول باید تکلیف فسادی که مانند خوره پایه های نظام را میخورد باید روشن کنم. اینکه کسانی بیتالمال را چپاول میکنند، حقوق نجومی برای خود میبندند و قانون برای آن تنظیم میکنند فساد است. لایحه به مجلس میبرند تا حقوقهای نجومی را توجیه کنند؛ این یعنی زد و بند قوه مجریه با قوه مقننه.
اگر من، نزدیکانم و برادرم گرفتار فساد باشیم، نخواهیم توانست با فساد برخورد کنیم.
توزیع پول در میان مردم باعث اشتغال مولد نمیشود بلکه این کار ارزش پول ملی را کاهش خواهد داد
من همخط سیاسی با آقای روحانی نبودم ولی بعد از انتخابشان در سال ۹۲ نزد وی رفتم و گفتم شما اگر موفق نشوید مردم مایوس خواهند شد، اما متاسفانه چه کنم که گوش نکردند؟!
وزیری که برای ارزشگذاری به آزادیها در مجلس احضار شد میرسلیم بود. مجلس وقت به من گفت چرا اجازه دادی چنین کتابهایی در کشور منتشر شود؟
ما به ناشران و مطبوعات گفتیم خودتان مسئولیت بپذیرید و کاری نکنید که مخالف مقدسات باشید و خودتان مراعات کنید. اما همان ناشران برای اینکه کیسهای برای خودشان بدوزند، در نشر آثارشان مراعات ارزشهای جامعه را مراعات نمی کردند
جشنواره فیلم فجر در دوران تصدی من در وزارت ارشاد بینالمللی شد و برخی فیلمها همانند «بچههای آسمان» در دوران من اسکار گرفتند
وزیر نفت چند روز پیش با من تماس گرفت و گفت سالها میخواستیم با قطریها بر سر میادین مشترک مذاکره کنیم ولی آنها جواب ما را نمیدادند؛ اما اخیرا بدلیل توانایی متخصصهای کشور در افزایش استخراج نفت، قطریها حاضر به مذاکره با ما شدند.
بنابراین این یعنی اقتدار ما در خودکفایی علمی و تکیه بر متخصصان داخلی است.
من که مخالف برون گرایی نیستم اما نمیپذیریم که خارجیها ما را احمق بشمارند. کشورهای بیگانه فقط ما را بعنوان بازار مصرف و کارگر نگاه میکنند. معنی درونزایی بستن درهای کشور نیست. من جریان فرار مغزها را در حوزه خودم معکوس کردم.
ما بعد از انتخابات ۸۸ همراه مرحوم عسگراولادی، مهندس باهنر و مهندس نبوی جلسهای را با مهندس موسوی در فرهنگستان هنر داشتیم. به وی گفتیم بعنوان یک اقلیت، کار سیاسی خود را انجام بده تا بتوانی بعد از ۴ سال . در آن جلسه مهندس موسوی گفت من چه کسی باشم که بخواهم در مقابل نظام بایستم. اما بعد ازجلسه خناسانی آمدند و نظر اورا تغییر دادند.
همه نوع حسن نیت ها برای حلی این مساله بکار گرفته شد اما متاسفانه مهندس موسوی بر موضع خود ایستادگی کرد. اگر بخواهیم با برگزاری محاکمه این مساله را حل کنیم ضررهای زیادی خواهد داشت.